Hobby's voor jongeren

14 hippe hobby’s voor pubers tussen de 14 en 20 jaar

Hippe hobby's voor pubers

Hier vind je alle hobby’s voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar. Dit is een lastige leeftijd omdat deze leeftijdsgroep zichzelf nog aan het vinden. De ene week vind een puber het een leuk en de week erna het ander. Wispelturigheid hoort bij deze leeftijdsgroep. Een hobby is oubollig, de grootse hobby is vaak hangen met vrienden en biertjes of wijntjes drinken. Wij geven hier 14 hippe hobby suggesties voor jongeren. Deze hobby’s zijn dus ook prima geschikt voor jongvolwassenen.

1. Sporten

squaten sportschool

Sporten is de meest gedane hobby door jongeren (naast zuipen).

De sportschool is erg populair onder jongeren. De jongens willen breed worden en spieren kweken terwijl de jonge vrouwen keihard aan het squatten zijn of het overtollige vet eraf aan het zweten zijn. Moeite met het kiezen van een sportieve hobby? Bekijk dan sportieve hobby’s voor mannen of sportieve hobby’s voor vrouwen.

2. Shoppen

shoppen pubers

Jongeren shoppen een hoop af en vooral online

Terwijl meiden vooral kleding shoppen, gaan jonge heren vooral voor elektronica en gadgets.

De Zalando lounge app is immens populair onder jongeren. Hier worden dagelijks nieuwe merkkleding deals op aangeboden. De korting gaat wel tot 75% op merkkleding van Zalando.

Goedkope merkkleding scoren gaat ook steeds vaker via Vinted. Vele influencers kopen en verkopen ook hun kleding via Vinted. En al “draag je het niet, verkoop het dan!” De link naar Vinted bevat een voucher die je kunt verzilveren.

De gadgets worden vooral gescoord bij Bol.com. Hier vind je het grootste aanbod van artikelen van duizenden aanbieders.

3. Uitgaan en flirten

Uitgaan en flirtende jongeren

Uitgaan en flirten, pubers doen niets liever

Niets is leuker dan erop uitgaan en leuke herinneringen creëren met je vrienden of vriendinnen. Onder het genot van een drankje naar de disco, kroeg of club en lekker flirten. Wat zal de avond nu weer brengen!?

En thuis weer door op dating apps als Tinder, Breeze en Pepper.

4. Beleggen

Geld verdienen met aandelen

Door de lage rente en de simpele reden dat het gemakkelijker is dan ooit om een belegginsaccount aan te maken is beleggen erg hip onder jongeren

Voordat je begint met aandelen is het goed om je eerst eens goed in te lezen. Vervolgens kun je een belegginsaccount aanmaken en beginnen met een laag bedrag te investeren in een aandeel van een bedrijf met een laag risico profiel en duurzame groei.

Goedkoop beleggen in aandelen kun je het beste doen bij de populaire broker eToro. Deze hanteert lage transactiekosten.

Sommige jonge honden gaan een stap verder en stappen in cryptocurrency. Net als bij het beleggen in aandelen geldt hier weer, lees je goed in. Wil je starten met daytraden bekijk dan eens de gratis crypto cursussen.

Meer info over op welk platform je het beste bitcoin en andere cryptocurrency kunt kopen vind je op cryptoplatforms.nl.

5. Bloggen en vloggen

Youtuber vlogger

Bloggen en vloggen kan ook als bijbaantje

Met een websitebuilder wordt het steeds simpeler om een website in elkaar zetten. Je hoeft hier geen verstand van programmeren meer voor nodig te hebben. 

Door middel van affiliate marketing kan hierdoor ook geld verdiend worden, zoals je kunt lezen bij de hobby’s om geld mee te verdienen.

Populairder nog is vloggen. Hiermee proberen jongeren populariteit te verdienen op youtube of social media. Video bloggen is iets waar deze leeftijdsgroep mee is opgegroeid. 

6. Kamperen, survivallen of backpacken

Backpacken

Erop uitgaan, jezelf tegen komen, jezelf ontwikkelen en er sterker uitkomen

Niemand is er slechter van geworden om eens de natuur in te gaan. Van kamperen wordt je hard. Een koud water douche maakt je alleen maar sterker. En het leuke is dat je altijd met geweldige verhalen terug komt.

Voor jongeren rond de 20 jaar is backpacken een echte aanrader. Ontmoet nieuwe mensen, ontdek nieuwe culturen en heb de tijd van je leven. Geniet ervan nu je nog jong bent en geen vaste baan hebt!

Backpacken kan best eng zijn. De angst is vaak dat men het niet alleen durft te doen. Daarom is er Activityinternational.nl om je een backpack kickstart te geven. Hiermee kun je ook met een groep Nederlanders gaan backpacken. Vergeet tevens ook niet je backpackspullen op orde te hebben.

Een surfkamp via surfblend kan ook onvergetelijk herinneringen brengen!

7. Muziek

dame luistert muziek

Muziek is een uitlaatklep voor elke jongeren

De een gaat hard op hardcore terwijl de ander graag een muziekinstrument bespeeld. Waar de een af en toe de DJ uithangt, test de ander z’n beatbox of rap skills. Tot slot, speelt de een piano en luister de andere lekker heel de dag naar FunX via AirPods. Meer interesse in muziek bekijk dan eens deze muzikale hobby’s.

8. Maak een mancave

Mancave gadgets

Maar dan wel een mancave met alle geeky tech die er bestaat.

Van drankdispensers tot Freddy Krueger chipsbakhouders. Wij vonden honderden geeky gadgets op geeektech. Een mancave is echt iets voor mannen. 

9. Maak je eigen kleding of sierraden

Sierraad jonge dame

Na een echte mannen hobby hierboven is het weer tijd voor wat vrouwelijkers.

Prinful maakt het mogelijk om je eigen design op kleding en accessoires als tassen, telefoonhoesjes en schoenen te drukken. Je kunt dit doen om je eigen kleding kast te verrijken. Maar je kunt ook een merchandise lijn oprichten en deze online verkopen.

Sierraden maken doe je gemakkelijk door een sieraden set aan te schaffen. Deze sierraden set voor volwassenen vinden wij een mooie start van jouw nieuwe hobby.

10. Maak en bewerk video’s voor Dumpert

Terug naar een hobby voor jongens van 16 tot 18 jaar

Dumpert is een platform dat vooral onder de jongeren en millennials ongekend populair is. Probeer eens wat video’s te bewerken en stuur ze naar Dumpert. Wie weet gaat jouw filmpje straks wel viral. Deze hit hebben we ook te maken dankzij Dumpert.

Ben je niet goed in video editing? Niet getreurd, het grote succes van Dumpert gaat schuil achter de reaguurders. Dit zijn dumpertfanaten die binnen enkele seconden een geniale tekst verzinnen bij het filmpje. Ben jij creatief om een topreaguursel te verzinnen?

11. Foto's maken

Fotograferen als hobby

En dan hebben we het niet alleen over selfies met je bestie

Verruil die duizenden selfies voor eens wat fotografie vakwerk.

Ga naar buiten en bekijk de natuur eens via een andere lens. Misschien heb jij er wel aanleg voor en maak je van je hobby je beroep.

Een goede camera kan duur zijn. Gelukkig biedt Cameraland tweedehands demo apparatuur aan, zodat jij met een goede camera toch goedkoop kunt beginnen aan je nieuwe hobby!

Een andere vorm van foto’s en videos maken is via een drone. Vind hier de beste drones die je mag besturen zonder RDW vliegbewijs.

12. Skaten

Skeeler skates

Skeeleren en skaten, zorg je wel voor bescherming?

Skaten is vooral voor waaghalzen die niet bang zijn voor blauwe plekken. Of voor de echte chillers die het skatepark als een fijne hangplek zien.

Bij de Online Skateshop kun je terecht voor al het stunt materiaal. Zij verkopen skates, skeelers, (stunt)steps, longboards, rolschaatsen en meer.

 

13. Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk buitenland

Vrijwilligerswerk hoeft niet saai te zijn!

Als je aan vrijwilligerswerk denkt, dan denk je vast al snel aan koffie schenken bij bejaarden. Maar vrijwilligers werk kan veel leuker zijn dan dat! 

Een goed voorbeeld hiervan is vrijwilligerswerk in het buitenland. Steeds meer jongeren durven de stap te wagen om vrijwilligers werk te doen in het buitenland en dit eventueel te combineren met reizen. Zeker na de saaie corona periode vinden wij dit echt een aanrader. 

Zie op Activityinternational waar je allemaal terecht kunt voor vrijwilligerswerk in het buitenland.

14. Oppassen

oppassen

Sommige jonge meiden zien oppassen echt als een hobby

Oppassen kan heel leuk zijn. En er is heel veel vraag naar. Type je adres maar eens in bij oppasland. Hier kun je zien dat er vele mensen zijn in jouw dorp of stad die op zoek zijn naar een oppas. 

Via oppasland kom je op de leukste adresjes thuis. Zo pas je een keer op iemand anders dan je nichtjes of neefjes!

 

Jongeren hobby niet gevonden?

Zit je nieuwe hobby er niet tussen. Bekijk dan eens eens deze andere hobbycategorieën die ook interessant voor jongeren kunnen zijn.

Hobby voor in de natuur

Hobby's voor buiten

Stop met die social media, ga naar buiten en ontdek nieuwe dingen.

Boek levenslessen

Educatieve hobby's

De tijd verdrijven en tegelijkertijd wijzer worden.

Online geld verdienen

Hobby's om geld mee te verdienen

Het ideaal: een hobby en tegelijk wat verdienen. Misschien maak jij wel van je hobby je beroep.

Gezelschap spelletjes gezin

Hobby's voor met het gezin

Vind hier hobby's die je met het hele gezin kunt uitvoeren.

Scroll naar boven