Meisjes hobby's

15 leuke hobby’s voor meiden

Hobby's voor meiden

Hier vind je 15 hobby’s voor meiden. Deze hobby’s zijn vooral geschikt voor meiden tussen de 4 en 14 jaar. Ouder dan deze leeftijd, bekijk dan liever de hobby’s voor jongeren

1. Haken voor kinderen

Zelf knuffels haken

Dé hobby voor creatieve kinderen

Haken is een relatief nieuwe hobby voor jonge kinderen. Zo zijn de kids lekker onder de pannen en leren ze hun eigen knuffels haken. Haken is hip en Haken4kids speelt hier goed op in.

2. Pottenbakken

Pottenbakken kind

Lekker met je handen in het klei

Pottenbakken voor meiden die durven vies te worden. En het is ook nog eens uitdagend. Met de Pottery cool studio kun je nu thuis pottenbakken. Wel verstandig om de omgeving goed af te dekken.

3. Turnen

Was jouw dochter goed in kinder gym? Laat haar op turnen gaan

Turnen is een populaire sport en hobby voor vele meisjes. Door de verschillende disciplines is er altijd uitdaging te vinden. Is turnen het net niet? Dan is er ook nog Acro!

4. Zelfverdediging

Krav Maga is een opkomende contactsport voor kinderen

Krav Maga voor kinderen gaat erom hoe je jezelf kunt verdedigen als je ruzie krijgt. Kinderen kunnen hun stoom afblazen en worden zelfverzekerder. 

Voor materialen om zelfverdediging en vechtsporten uit te oefenen ga je naar best fight shop. Dit is de grootste online vechtsportwinkel van Nederland.

5. Paardrijden

Paardrijden kind

“Mam, ik wil een paard…”

De droom van elk meisje: een eigen paard. Voor de ouders vaak onbetaalbaar. Wees voorbereid voordat je je dochter op een paard zet. Meiden en paarden is een en al liefde.

Bij bol.com vind je alle spullen die een paardenmeisjes nodig hebben.

6. Diabolo

Eindelijk, een goedkope hobby voor kinderen

Kijk dit kleine ventje eens gaan met z’n diabolo. Een fijne goedkope hobby voor je dochter. Voor een 10tje staan diabolo’s al te koop op bol.com.

7. Fotografie

fototoestel kind

Laat je kinderen met een echte camera op pad gaan i.p.v. een smartphone

Geef je dochter in de vakantie eens een Wegwerpcamera. Zo kan  zij zelf fotootjes schieten en later laten afdrukken. Wie weet is fotografie haar nieuwe passie. Een professionele camera kan ook. Goedkoop scoor je deze bij Cameraland, zij bieden namelijk tweedehands demo apparatuur aan.

Wil je d’r een opdracht meegeven? Wij vonden deze 9 fotografie opdrachten voor kinderen tot 12 jaar erg uitdagend.

8. Jazzballet

Jazzballet kind

Het hippe ballet

Jazzballet staat bekend als een vrije manier van dansen die in de basis lijkt op klassiek ballet, maar gebaseerd is op popmuziek. 

Jazzballet is erg populair bij kinderen. Is jouw kind nog te jong voor jazzballet? Er bestaat ook kleuter en peuterdans!

9. Balsporten

Balsport meisje

Sportieve hobby voor meisjes

Balsporten werken erg positief voor meisjes. Balsporten zijn namelijk vaak teamsporten. Zo leren ze met andere kinderen omgaan en krijgen ze hierdoor normen en waarden mee. Maar bovenal is het fijn dat meiden hierdoor goed geconditioneerd raken en fitter en energieker zijn.

Een aantal populaire balsporten voor meiden zijn:

  • Handbal
  • Hockey
  • Volleybal

10. Cupcakes maken

Cupcakes maken

Leuk om te doen en heerlijk om op te eten

Cupcake’s maken is een favoriete bezigheid voor heel wat meisjes (en moeders). Bij de supermarkt kun je terecht voor een cupcake basismix.

11. Zingen

Zingen kind

Een kind dat zingt is blij en gelukkig

Heerlijk toch, zonder schaamte zingen. Een kind dat durft te zingen is zelfverzekerd en toont zijn emoties. Super gezond!

Weet waar je aan begint voordat je een Karaoke set in huis haalt.

Is jouw meisje serieus en wil ze echt leren zingen. Laat haar kennis maken met deze 7 gratis zanglessen.

12. Sieraden maken

Zelf kralen Sieraden maken

Meisje meisjes willen hun eigen sierraden maken

Echte dametjes willen sierraden dragen. Wat is er leuker dan deze zelf te ontwerpen? Onderdelen om zelf sierraden te maken kun je vinden bij Hobbymax.nl.

13. Musicallessen voor kinderen

Telekids musical

Cultuuronderwijs voor de jeugd helpt onze samenleving vooruit

De Telekids musicalschool daagt alle jongeren uit om zichzelf door middel van  musicallessen optimaal te ontwikkelen. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden zoals groei mindset, zelfvertrouwen, durf, samenwerken en doorzetten. 

In de musicallessen van de Telekids Musical School komen de drie musicaldisciplines (zingen, dansen en acteren) aan bod. De musicallessen zijn voor zowel jongens als meisjes van 4 t/m 18 jaar oud met welke talenten dan ook. Iedereen mag deel uitmaken van de grote musicalproductie met alles erop en eraan. Een onvergetelijke ervaring!

14. Moestuinieren

Moestuinieren kinderen

Een hobby met alleen maar positieve bijwerkingen

Iedereen kan moestuinieren, ook jij en je dochter. Je leert het door gewoon te doen. Natuurlijk zal niet altijd alles even lekker smaken, maar jij en jouw kind kunnen er veel van leren.

Bovendien is er niets lekkerder dan hobby’en in de buitenlucht. Dan komt jouw dochter ook eens van die tv of ipad vandaan!

15. Spelenderwijs ontwikkelen

Pottenbakken kind

Hobby artikelen waar jouw dochter veel van leert

Heeft jouw dochter ergens moeite mee op school of loopt zij ergens bij achter (bv: tafels / klokkijken)?

Of is jouw kind zo leergierig dat deze onstilbare honger heeft naar kennis over de wereld?

Dan zijn er websites te vinden waar je spullen kan kopen die ook op de school van je kind worden gebruikt. Bovendien vind je hier enorm veel informatie over de cognitieve, sociaal-emotionele én de talentontwikkeling van 4 tot 13-jarigen.

Meiden hobby niet gevonden?

 Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Plant hobby jongen

Hobby's voor jongens

Bij de hobby's voor jongens zitten ook een aantal geschikte hobby's voor meiden tussen.

Moderne huisvrouw hobby

Hobby's voor moderne moeders

Geselecteerd voor moderne moeders en een druk leven. De meeste van deze hobby’s kun je gewoon thuis doen.

Gezelschap spelletjes gezin

Hobby's voor met het gezin

Vind hier hobby's die je met het hele gezin kunt uitvoeren.

Scroll naar boven