Creatieve mannen hobby's

Vind hier 19 creatieve hobby’s voor mannen

Creatieve hobby's voor mannen

Leuk dat je je creativiteit kwijt wilt in de vorm van een mannelijke creatieve hobby. Het is namelijk belangrijk om je creativiteit ergens kwijt te kunnen. Zo blijf je je creativiteitsniveau op peil houden en ben je beter in staat je eigen grenzen, dromen en doelen te formulieren. Het helpt jou als man om te denken in oplossingen in plaats van problemen. Dit kan ervoor zorgen dat jij je meer op je gemak voelt in het dagelijks leven en je het beste uit jezelf naar boven gaat halen. Waar een creatieve hobby allemaal niet goed voor is! Hier vind je o.a. hobby’s met hout, hobby’s met metaal en ook een aantal hobby’s waarvan je waarschijnlijk niet had gedacht dat deze hobby bestond. Kies eens een keer zo een hobby uit en durf uit je comfort zone te gaan.

Herinner je nog dat je vroeger als kind helemaal in je element was toen je aan het kleuren of tekenen was. Heerlijk onbevangen, met geen oog op de tijd. Velen zijn helaas hun creativiteit kwijtgeraakt. Vind hier een hobby, zodat je je creativiteit weer terugvindt!

1. Metaal bewerken

Metaalbewerking als hobby

Metaal bewerking is een hobby voor échte mannen.

Kasten, tafels, barbecues en motoronderdelen kun je allemaal zelf maken. Mocht je geen idee hebben hoe? Start dan gewoon eens een metaalbewerking cursus.

2. Hout bewerken

Metaal een stapje te ver? Begin met houtbewerking.

Lijkt hobbyen met hout meer wat voor jou? Dan is houtbewerking een betere keuze. Stijn van Oss legt je in dit filmpje uit hoe jij een expert wordt. Succes!

3. 3D printen

Ben je niet heel handig met je handen dan kun je beter hobbyen met een 3D printer.

Door 3D te printen kun jij de gekste objecten tevoorschijn toveren. Kijk maar eens op het YouTube kanaal van Maker’s Muze.
Voor een 3D printer betaal je al gauw €300. Ben jij handig genoeg om er zelf een te bouwen dan kun je ook een 3D printer bouwpakket kopen. Het bouwen van een 3D printer is waarschijnlijk al een hobby op zich! Meer info over (de kosten van) 3D printen vind je hier.
Bij Bol.com vonden we wel simpele 3D printers van onder de €200.

4. Creatief denken

50 ways to find your lover

Find 50 ways to leave your lover. Probeer het eens.

Kom je niet meer verder? Categoriseer ze en bedenk meer manieren vanuit die categorieën. Misschien kom je nu wel tot 100! Dit heet Divergent thinking, ook wel bekend als ‘out of the box’ denken. Probeer eens 50 manieren te bedenken wat je met een bepaald voorwerp kunt doen. Stuur je ons een mailtje als je via deze techniek straks het beste idee van Nederland hebt gevonden?

5. Modelbouw

Modelbouw en miniatuur

Terug naar het werken met je handen, modelbouw!

Bouw schepen, vliegtuigen of zet je eigen klok in elkaar. Bekijk eens wat Bol.com aanbiedt voor modelbouw en miniatuur.

Houd je wel van modelbouw en miniaturen, maar wil je het niet zelf iets bouwen? Dan is misschien House Of Modelcars wat voor jou. Hier vind je alle soorten model voertuigen die je maar kunt bedenken. 

6. Verdiep je in de kunst en antiek

Antiek verzamelen

Voor de kunstzinnige onder ons.

Sluit je aan bij de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kust. Woon unieke evenementen bij en volg praktische cursussen.

Of skip het eeuwenoude en koop goedkoop wat 2eHandsdesign.

 

7. Schrijven

Schrijven als hobby

Schrijven is een hobby voor alle leeftijden.

 Toch debuteren vele schrijvers pas op een oudere leeftijd. Op een oudere leeftijd heb je namelijk meer levenservaring wat je kunt verwerken in je teksten. Onze tip: schrijf omdat je je eigen verhaal kwijt wil, schrijf niet voor iemand of om iemand te overtuigen. Schrijven doe je voor jezelf. En we kunnen je mededelen, dat voelt heerlijk!

Tegenwoordig is het heel makkelijk om via Fiverr iemand te vinden jou helpt om een boek te schrijven. Deze kunnen je ook helpen met cover design of formatteren.

8. Fotograferen

man hobbyfotograaf

Wordt Hobbyfotograaf!

Fotograferen motiveert je om unieke plekken op te zoeken en deze te fotograferen. Ga naar buiten en bekijk de natuur eens via een andere lens. Misschien heb jij er wel aanleg voor en maak je van je hobby je beroep!

Maar een goede camera is duur… Ja, dat klopt. Maar gelukkig verkoopt Cameraland tweedehands demo fotoapparatuur tegen een zacht prijsje!

9. Goochelen

Leer goocheltrucs!

Leuk voor tijdens de pauze op het werk. Het kost wel tijd om bepaalde trucs goed uit te kunnen voeren en voor vele trucs is het handig om speciale attributen te gebruiken. 

10. Schilderen

Schilderen als hobby

Creatiever dan schilderen gaat het niet worden.

Voor minder dan €50 vind je bij de Hobbymax een schildersezel, een schilderdoek en een 15-deling acrylverf starter set. Gas erop!

Je kunt ook schilderen op nummer hiermee maak jij gemakkelijk een replica van de Mona Lisa.

11. Musea bezoeken

Hobby Musea bezoeken

Ga alle musea af.

Museumfreak? We geloven je gelijk. Maar ben je ook echt al alle musea afgegaan in Nederland? Wij betwijfelen het ;-). Houd je niet zo van musea? Probeer dan in ieder geval eens een kijkje te nemen bij dat museum waar je altijd langs fiets. Misschien valt het mee.

Op Musement.nl zoek en boek je een museum bij jou in de buurt of in het buitenland.

12. Origami

Lekker frutselen met Origami

Binnen no-time maak jij een leeuw, olifant of vlinder. Vind hier alle Origami tutorials 

13. Fotoboekje maken

Fotoboekje maken

Maak nou is dat fotoboekje!!!

Die vakantie is nu al bijna een paar maanden geleden. Je herinneringen beginnen al langzaam weg te vagen. Breng ze terug. Nu! Maak een fotoboekje op albelli.nl of smartphoto.nl

14. Knutsel lifehacks

Knutsel iets unieks in elkaar dat jou leven makkelijker maakt

We geven je 5 voorbeelden mee in dit filmpje.

15. Maak en bewerk video’s voor Dumpert

Je zou niet de eerste zijn die beroemd wordt via een Dumpert videof*ck.

Dumpert is een platform dat vooral onder de jongeren en millennials ongekend populair is. Probeer eens wat video’s te bewerken en stuur ze naar Dumpert. Wie weet gaat jouw filmpje straks wel viral. Deze hit hebben we ook te maken dankzij Dumpert.

Ben je niet goed in video editing? Niet getreurd, het grote succes van Dumpert gaat schuil achter de reaguurders. Dit zijn dumpertfanaten die binnen enkele seconden een geniale tekst verzinnen bij het filmpje. Ben jij creatief om een topreaguursel te verzinnen?

16. Sand art

Sand art hobby

Met zand kun je de gekste dingen creëren. 

Dit kan met gekleurd zand in een glas tot hele zandsculpturen op het strand. Pinterest helpt je met Sand art inspiratie. 

17. Maak een flipboek

Wat is een flipboek nou weer?

Animeer een kort stripje op notitieblaadjes. Hulp nodig? Zie het voorbeeld.

18. Glasblazen

Glasblazen

Glasblazen vergt een techniek die geduld en aanleg vereist.

Glasblowing wordt uitgevoerd door glasblazers die daarvoor zijn opgeleid. Ervaar zelf of jij aanleg heb voor glasblazen. Groupon heeft vaak glasblaas workshop acties om het eens uit te proberen!

19. Zelf bouwen

Kippenhok bouwen

Vrouwen? Je kunt beter kippenhouden!

Ben jij wel een beetje handig en heb je zin om lekker te klussen. Wij vonden Freds bouwtekeningen. Met meer dan 10.000 bouwtekeningen voor doe-het-zelf-projecten. Ga je liever kippen houden? Check de kippengids voor het zelf bouwen van te gekke kippenhokken. 

Creatieve hobby niet gevonden?

Toch niet zo creatief aangelegd als dat je dacht? Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Geld verdienen met aandelen

Hobby's om geld te verdienen

Het ideaal: een hobby en tegelijk wat verdienen. Misschien maak jij wel van je hobby je beroep.

Hobby voor in de natuur

Hobby's voor in de natuur

Lekker buiten je hobby uitoefenen!

Boek levenslessen

Educatieve hobby's

Educatieve hobby's speciaal voor jou geselecteerd.

Scroll naar boven