Mannen hobby's voor ontspanning

Ontspan, laad op en krijg meer rust in je hoofd door deze 6 activiteiten te ondernemen

Hobby's om te ontspannen

Een hobby is voor velen een activiteit om even tot rust te komen en te ontspannen. Even weg van alle hectiek en tijd voor jezelf. Vind hier 6 vrijetijdsbestedingen om jezelf op te laden en weer je mannetje te staan. Probeer deze activiteiten op dagelijks of wekelijks te doen voor het beste resultaat. De eerste keer kan het namelijk best wel wennen zijn om deze activiteiten uit te voeren en ook ervaren wij dat het lastig is om deze hobb’s vol te houden. Je hebt vaak namelijk wel wat beters te doen. Maar zorg dat je (één van)  deze activiteiten op consistentie basis uitvoert zodat hij in je systeem komt en je dus jouw rustmomentje hebt gevonden.

InhoudToggle Table of Content
Ontspannen man

1. Lezen

hobbyboek lezen

Lezen werkt rustgevend, je forceert namelijk je lichaam om tot rust te komen, want anders kun je de woorden niet goed tot je nemen.

Moeite met een goed boek te kiezen? Kijk naar je interesses en kies op basis daarvan een boek uit. Ben jij geen sciencefiction fan? Begin dan ook niet aan zulk soort boeken. Ga je lekker op waargebeurde verhalen? Zoek dan een boek uit met een waargebeurd verhaal. Bekijk aanbevelingen of kies een schrijver die jouw interesses wekt.

Geen zin om naar de bibliotheek te gaan of luister je liever naar boeken? Misschien is Podimo wel iets voor jou.

2. Vissen

hobby vissen

Vissen doe je alleen in stilte, vandaar dat dit niets anders dan ontspanning kan brengen

Tijdens het vissen heb je de tijd om over alles en niks na te denken. Je maakt je hoofd helemaal leeg en hoeft je niet druk te maken om opdrachten op je werk of waar dan ook. Filosofeer erop los tijdens het vissen.

3. Mediteren

Het toppunt van geestelijke ontspanning: Meditatie

Meditatie is moeilijk, het is namelijk de kunst om aan helemaal niets te denken en alleen maar op je ademhaling te denken. Probeer het maar eens uit voor 60 seconden. Wedden dat het je niet lukt.

Je gedachten zullen afdwalen naar wat je vandaag allemaal nog moet doen, of naar het idee dat mediteren eigenlijk best makkelijk is, “waarom doe ik dit niet vaker?”

En ja daar ging het al mis, je dacht niet aan niet anders dan je ademhaling. Als je dit wel lukt kom je in een fantastische meditatie trans terecht. SUCCES!!

Stilte.nl leert je om te mediteren met behulp van de meditatie bundel.

 

4. Yoga en flexibility routines

Yoga is ook voor mannen, en je hoeft yoga echt niet in een groep te doen. Doe het gewoon voor jezelf in een stille omgeving.

Yoga heeft alleen maar voordelen. Het vermindert rugpijn, is stress verlagend, geeft meer energie en maakt je leniger. Een aanrader voor elk levend wezen. Het enige wat je nodig hebt is een yoga matje en yoga tutorials. Vind je yoga te zweverig, probeer dan gewoon te rekken. Zie bijvoorbeeld de flexibility routine in het filmpje.

Erg last van (lage) rugpijn? Check Backjoy

5. Minimalisme

minimalisme

Leef minimalistisch voor een dag of een week

Probeer een dag of een week alleen de dingen te kopen en de dingen te gebruiken die je echt nodig hebt. Je zult meer waardering krijgen voor de dingen die je echt bezit. Ook krijg je veel minder prikkels binnen wat erg rustgevend is voor je hoofd. Probeer het voor 1 dag en trek hem vervolgens door naar een week mocht dit je bevallen.

 

 

 

6. Wekelijkse ontspanningsmassage

Ontspannings massage man

Een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen

Door een ontspanningsmassage wordt onder andere de bloedsomloop op gang gebracht en worden vocht en afvalstoffen netjes afgevoerd. Naast dat het voor de meeste echt een ontspanningsmomentje is, vermindert het ook lichamelijke klachten waardoor je je mentaal nog beter gaat voelen. Bekijk op Spaonline voor een ontspanningsmassage of spa bij jou in de buurt met korting!

Geen ontspannende hobby gevonden?

Niet de juiste vrijetijdsbesteding gevonden? Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Geld verdienen met aandelen

Hobby's om geld te verdienen

Het ideaal: een hobby en tegelijk wat verdienen. Misschien maak jij wel van je hobby je beroep.

Hobby voor in de natuur

Hobby's voor in de natuur

Lekker buiten je hobby uitoefenen!

Schilderen als hobby

Creatieve hobby's

Vind hier de creatieve hobby's speciaal voor jou geselecteerd.

Scroll naar boven