Sportieve mannen hobby's

14 sportieve hobby’s voor mannen 

Hobby's voor de sportieve man

Sporten als hobby geloof jij het? Wij zijn benieuwd of jij al deze sporten weleens uit hebt geprobeerd. Het is onmogelijk om niet één van deze sporten echt leuk te vinden. Kom van die stoel en vind nu een sportieve hobby!

1. Hardlopen

Hardlopen man

Schrijf je in voor de marathon

Neehoor, van ons hoef je je niet in te schrijven voor de marathon, maar het zorgt er wel voor dat jij een doel voor ogen hebt. Dit zorgt er wel voor dat jij gemotiveerd wordt om die hardloopschoenen keer op keer aan te trekken.

Door te hardlopen kun jij de Runner’s high ervaren. Dit is het stofje endorfine dat vrijkomt in je hersenen en hierdoor ga jij je euforisch voelen!

Beginnen met hardlopen? Lees de basisregels op Runnersworld.

Geen zin om alleen te lopen? Zoek een hardloopmaatje of date via runnersdate.nl

2. Wielrennen

Man wielrennen

Kost je iets meer geld, maar je komt wel verder

Door te wielrennen kun je echt kilometers maken en zo kom je op plekken en wegen waar je nog nooit eerder bent gekomen. Geniet van de natuur en ben tegelijkertijd sportief bezig. 

Wielrennen kan voor sommigen helaas best wel een dure sport zijn. Voor een goede racefiets ben je al gauw €1000 kwijt. En dan moet je ook nog een hele outfit zien te scoren.

Er zijn vele aanbieders van wielrenartikelen, maar een racefiets en wielerkleding koop je het goedkoopst bij de Nr1wielershop.nl

3. Golfen

Golf meneer

Echt niet alleen maar een sport voor de elite

Door te golfen ben je er vaak echt even een dagje tussenuit. Een echte golfer golft namelijk niet altijd op dezelfde baan, maar gaat alle golfbanen af in Nederland en daarbuiten. Check hier alle golfbanen.

Golfen is in Nederland erg populair. Er zijn zo’n 400.000 golfers aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).

4. Wind- en Golfsurfen

Je hoeft echt niet naar het buitenland om te leren surfen

Dat windsurfen goed in Nederland kan, zal geen verassing voor je zijn. Maar wist je ook dat je in Nederland erg goed kan golfsurfen. Nederland heeft vaak zat mooie golfen. Alleen je moet weten wanneer. De surfweer sms kan je hierbij helpen. Goedkope surfspullen koop je op Marktplaats.

5. Calisthenics

Krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht

Schrijf je uit bij de gym, bespaar geld en voorkom blessures door te trainen met je eigen lichaamsgewicht. Train buiten, leer nieuwe oefeningen en ga voor goud.  Meer informatie over Calisthenics vind je op Calisthenicsworld.nl.

Geen Calisthenics park in de buurt? Op ThuisfitnessXL koop je bijvoorbeeld goedkoop een Pull & Dip station om te trainen met lichaamsgewicht. Voor serieus fitness apparatuur voor thuis kun je beter naar fitnessapparaat.nl

6. Zeilen

Zeilen

Zeilen is rustgevend (als je het een beetje kan) en je bent één met de natuur

Speel met de wind en krijg de controle over moeder natuur. Tip: neem eerst wat lessen of volg een cursus bij je plaatselijke zeilvereniging voordat je te water gaat.

7. Kanoën of kajakken

Kano en kajakken

Peddel tot je een ons weegt.

Kanoën en kajakken is zwaar. Je gebruikt namelijk alleen je bovenlichaam om vooruit te komen. Maar met een gespierd bovenlichaam is niks mis mee toch? Al wil je in Nederland kanoën of kajakken, dan is dit gebruikelijk een echte zomer vrijetijdsbesteding. Wij hebben nog nooit iemand in de winter voorbij zien kanoën. Jij wel?

Lees hier wat het verschil is tussen een kajak en kano

8. Vechtkunst

Vechtkunst martial arts

Martial Arts is een verzamelnaam voor de vele vechtkunst technieken en tradities

Wushu, Kempo, Jiujitsu, Tai Chi en nog vele andere vechttechnieken vallen onder martial arts. Deze technieken worden o.a. gebruikt voor zelfverdediging, maar ook voor fysieke en mentale gezondheid.

Voor materialen om vechtkunst uit te oefenen ga je naar best fight shop. Dit is de grootste online vechtsportwinkel van Nederland.

9. Skiën of Snowboarden

Ski meneer

De meeste debatten zijn gewoon open voor publiek. 

Bij skiën of snowboarden denkt het gros van de mensen direct aan wintersport. Dat is ook het allerleukste aan deze sneeuwsporten. Maar in Nederland heb je ook genoeg faciliteiten om het uit te oefenen, het te leren of het gewoon het gehele jaar door te doen. Snowworld heeft 5 locaties in Nederland en 1 in Duitsland. Succes!

Voor skihelmen op maat en wintersport accessoires ga je naar topsnowshop.nl. Trendy wintersportkleding koop je bij Poederbaas.com.

10. Muur klimmen

Muurklimmen man

Muur klimmen op een buitenklimwand met verschillende moeilijkheidsgraden

Bever heeft de tofste klimmuren in Nederland op een rijtje gezet.

Wil jij een stapje verder gaan en echt boulderen, technisch klimmen of zelfs ijsklimmen? Check dan eens deze klim moeilijkheidsgraad calculator. Weet waar je aan begint 😉

11. Duiken

Diepzee duiken

Duiken is voor sommige een vorm van meditatie. Ervaar in alle rust de onderwaterwereld op 17 meter diepte.

Duiken leer je in Thailand en om precies te zijn in Koh Tao. Dit is de goedkoopste plek om het te leren en tegelijkertijd mooie zeedieren te spotten.

Liever lekker in Nederland blijven? Check dit hotspotholland artikel met de top 5 duiklocaties in Nederland.

12. Freerunning

Rennen, vliegen en over obstakels springen

Freerunning is voor mensen met conditie, behendigheid en komt kracht erg van pas. Maar nog belangrijker, je moet durven. Free running is alleen weggelegd voor de echte waaghalzen.

Vind meer info en alle inspiratie video’s op Dutchgymnastics.nl

13. Longboarding

longboard rijden

Lekker cruisen op een longboard

Lonedrifters zet de longboard routes in Nederland voor je op een rijtje.

DAKA en de Online Skateshop verkopen te gekke longboards.

14. Kickboksen

Thuis kickboksen inclusief Live Zoom trainingen

Dagelijks gemotiveerd worden om te kickboksen? Word dan lid van de Deldasport kickboks community. Hier krijg je live training van professionele Kickboks trainers door middel van Live Zoom Trainingen. Ook krijg je toegang om alle trainingen van het Kickboks Masters Platform terug te kijken.

Kickboksen is een zware sport en helpt vele mensen om zowel af te vallen als om  sterker te worden.

Sportieve hobby niet gevonden?

Heb je je toch verkeken op de sportieve hobby’s? Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Geld verdienen met aandelen

Hobby's om geld te verdienen

Het ideaal: een hobby en tegelijk wat verdienen. Misschien maak jij wel van je hobby je beroep.

Boek levenslessen

Educatieve hobby's

De tijd verdrijven en tegelijkertijd wijzer worden.

Schilderen als hobby

Creatieve hobby's

Vind hier alle creatieve hobby's speciaal voor jou geselecteerd.

Scroll naar top