Creatieve dames hobby's

Ben jij een creatieve, artistieke vrouw? Bekijk dan deze 21 hobby’s en vrijetijdsbestedingen.

Hobby's voor artistieke vrouwen

Leuk dat jij je een hobby zoekt op het gebied van creativiteit. Het is namelijk belangrijk om je creativiteit ergens kwijt te kunnen. Zo blijf je je creativiteitsniveau op peil houden en ben je beter in staat je eigen grenzen, dromen en doelen te formulieren. Het helpt jou om te denken in oplossingen in plaats van problemen. Dit kan ervoor zorgen dat jij je minder stress ervaart in het dagelijks leven en je het beste uit jezelf naar boven gaat halen. Waar een creatieve hobby allemaal niet goed voor is!

Misschien herinner jij je dat je vroeger als klein meisje helemaal in je element kon zijn toen je aan het kleuren of tekenen was. Of zie je dit nu terug bij jouw kinderen? Met een van de onderstaande hobby’s kun je jezelf weer heerlijk onbevangen voelen. Vind hier een hobby, zodat jij je creativiteit weer terugvindt!

1. Leer haken

Zelf knuffels haken

Haken is hip! Start er vandaag mee

Breien is oubollig, maar haken is van deze tijd!

Wij hebben een haakplatform gevonden dat speciaal opgericht is om je te helpen én inspireren met al jouw haakwerk. We zijn er zeker van dat ook jij hier ontzettend veel (haak)plezier zal beleven. Het Haakbeest is gespecialiseerd in knuffels haken, maar je vind er vele waardevolle tips om je haakpatronen te optimaliseren.

Vind hier 15+ haakpatronen met gratis instructie video

 

2. Ontwerp je eigen merchandise

Ontwerp je eigen t-shirts, sweaters en andere kleding stukken. Voor jezelf of verkoop ze online.

Prinful maakt het mogelijk om je eigen design op kleding en accessoires als tassen, telefoonhoesjes en schoenen te drukken. Je kunt dit doen om je eigen kleding kast te verrijken. Maar je kunt ook een merchandise lijn oprichten en deze online verkopen. Verkopen gaat via dropshipping, dit houdt in dat je zelf niets op voorraad houdt. Dit scheelt voor jou een hele investering en veel gedoe.

De website heeft een eigen mock up generator. Hier kun je een kledingstuk of accessoire kiezen, de kleur bepalen en een virtueel logo erop zetten. Zo zie je direct hoe jou merchandise eruit komt te zien. Probeer het maar uit!

3. Maak je eigen sierraden

Zelf kralen Sieraden maken

Unieke sieraden maak je helemaal zelf 

Sierraden maken doe je gemakkelijk door een sieraden set aan te schaffen. Deze sierraden set voor volwassenen vinden wij een mooie start van jouw nieuwe hobby.

4. Ontwerp je droomhuis

Wat is jouw ideale woonplek over 5 jaar?

Ontwerp zelf je droomhuis, laat alle fantasieën erop los en wie weet maak jij dit huis ooit werkelijkheid. Doe dit het liefst met pen en papier. Online kun je dit ook doen en zo krijg je gelijk een richtprijs mee. Zie hier de lighthouse calculator

5. Fotoboekje maken

Fotoboekje maken

Maak eindelijk dat fotoboekje van die geweldige vakantie

Die vakantie is nu al bijna een paar maanden geleden. Je herinneringen beginnen al langzaam weg te vagen. Breng ze terug. Nu! Maak een fotoboekje op albelli.nl.

6. Plakboek maken

plakboek maken hobby

Artistieker dan een fotoboek

Ben jij artistieker en vind jij een fotoboek te mainstream? Maak een plakboek en schrijf er je eigen verhalen bij.

7. Fotograferen

Fotograferen als hobby

Wordt Hobbyfotograaf!

Fotograferen motiveert je om unieke plekken op te zoeken en deze te fotograferen. Ga naar buiten en bekijk de natuur eens via een andere lens. Misschien heb jij er wel aanleg voor en maak je van je hobby je beroep.

Een goede camera kan duur zijn. Gelukkig biedt Cameraland tweedehands demo apparatuur aan, zodat jij met een goede camera toch goedkoop kunt beginnen aan je nieuwe hobby!

8. Bezoek musea en galerijen

Hobby Musea bezoeken

Wat doet kunst met jou?

Kunst galerijen en musea vind je in elke stad. Neem eens een dagje uit en bezoek een moderne galerij of musea.

Al de musea in Nederland en daarbuiten vind je op musement.nl

9. Creatief denken

Creatief denken

Find 50 ways to leave your lover. Probeer het eens.

Kom je niet meer verder? Categoriseer ze en bedenk meer manieren vanuit die categorieën. Misschien kom je nu wel tot 100! Dit heet Divergent thinking, ook wel bekend als ‘out of the box’ denken. Probeer eens 50 manieren te bedenken wat je met een bepaald voorwerp kunt doen. Stuur je ons een mailtje als je via deze techniek straks het beste idee van Nederland hebt gevonden?

10. Schrijven

Schrijven is een hobby voor alle leeftijden.

 Toch debuteren vele schrijvers pas op een oudere leeftijd. Op een oudere leeftijd heb je namelijk meer levenservaring wat je kunt verwerken in je teksten. Onze tip: schrijf omdat je je eigen verhaal kwijt wil, schrijf niet voor iemand of om iemand te overtuigen. Schrijven doe je voor jezelf. En we kunnen je mededelen, dat voelt heerlijk! 

Deze mini cursus: “Hoe schrijf je een boek?” van Jane Trapman krijgt veel positieve recencies.

Tegenwoordig is het heel makkelijk om via Fiverr iemand te vinden jou helpt om een boek te schrijven. Deze kunnen je ook helpen met cover design of formatteren.

 

11. Verdiep je in kunst en antiek

Antiek verzamelen

Voor de kunstzinnige onder ons.

Sluit je aan bij de Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kust. Woon unieke evenementen bij en volg praktische cursussen.

Of skip het eeuwenoude en koop goedkoop wat 2eHandsdesign.

12. Schilderen of Aquarelleren

Schilderen als hobby

Creatiever dan schilderen gaat het niet worden.

Voor minder dan €50 vind je bij de Hobbymax een schildersezel, een schilderdoek en een 15-deling acrylverf starter set. Schilderen maar!

Liever iets kleiner beginnen? Start dan met aquarel. 

Tot slot is er nog de schilderen op nummer winkel hiermee verf je vakjes in met acrylverf, op een genummerd canvas. Je kunt dan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde foto namaken.

13. Tekenen

Tekenen leren

Voor je hobby tekenen is alleen leuk als er ook wat moois uit jouw tekeningen vloeit.

Iedereen kan tekenen, maar kun jij ook 1000 verschillende dingen tekenen? Probeer het uit met het boek: Ik kan 1000 dingen tekenen.

Wil je het echt professioneel aanpakken? Bekijk dan de tekencursus Tekenen met Marianne, inclusief 40 video’s, 40 e-books en professionele tekenmaterialen.

14. Quilling en Krimpkunst

Quilling: Een nieuwe knutseltechniek

Quilling  is een kunstvorm waarbij stroken papier worden gebruikt die worden gerold, gevormd en aan elkaar geplakt om decoratieve ontwerpen te maken. Quilling wordt  gebruikt om ontwerpen te maken voor het versieren van wenskaarten, foto’s, dozen, eieren etc.

Maar wat is krimpkunst dan? Krimpkunst is het maken van je eigen kleine krimpfiguurtjes met krimpfolie.

15. Origami

Lekker frutselen met Origami

Binnen no-time maak jij een leeuw, olifant of vlinder. Vind hier alle Origami tutorials 

16. Bloemschikken en bloemenpersen

Bloemschikken hoeft helemaal niet oubollig te zijn

Check de moderne bloemschik video. 

Wat je ook kunt doen met bloemen is bloemenpersen. Hiermee maak je een prachtige bloem plat. Deze bloem kun je bijvoorbeeld weer goed gebruiken voor in je plakboek. Vind hier op wikihow hoe je bloemen perst.

17. Kalligrafie

Kalligrafie is een schrijfkunst

Leer fantastisch schrijven door middel van kalligrafie. Vind hier een ouderwetse 7-delige kaligrafie set.

18. Sand art

Sand art hobby

Met zand kun je de gekste dingen creëren. 

Dit kan met gekleurd zand in een glas tot hele zandsculpturen op het strand. Pinterest helpt je met Sand art inspiratie. 

19. Natuurlijke zeep maken

Natuurlijke zeep maken

Duurzaam, modern en functioneel

Duurzame zeep is een verrijking voor je badkamer of keuken. Probeer eens zelf zeep te maken. Er staat genoeg voorbeelden hoe je dit kunt doen op internet.

Op shampoobars.nl staan handige accessoires om jou zeepje of shampoo bar in te bewaren

20. Maak een flipboek

Wat is een flipboek nou weer?

Animeer een kort stripje op notitieblaadjes. Hulp nodig? Zie het voorbeeld.

21. Diamond Painting

diamond painting

Persoonlijke schilderij van diamanten maken!

Met diamond painting bedruk jij een canvas met gekleurde diamantjes. Je kunt dit ook doen door je eigen foto af te laten drukken in diamanten. Hierna moet je ze zelf op het canvas plakken. Leuk om zelf te maken of weg te geven als cadeau. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Fotocadeau.
Check hier de Diamant Painting opties van fotocadeau.

Creatieve hobby niet gevonden?

Toch niet zo creatief aangelegd als dat je dacht? Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Hobby voor sportieve vrouw

Hobby's voor sportieve vrouwen

Wil jij actiever zijn, maar wil jij niet naar de sportschool? Vind hier een sportieve hobby die bij je past

Moderne huisvrouw hobby

Hobby's voor moeders

Geselecteerd voor moderne huisvrouwen met een gezin en een druk leven. De meeste van deze hobby’s kun je gewoon thuis doen.

Gezelschap spelletjes gezin

Hobby's voor met het gezin

Jij, je partner en de kinderen. Samen de gezinsband versterken.

Scroll naar boven