Ontspannende hobby's voor dames

Ontspan, laad op en krijg meer rust in je hoofd door deze 8 ontspanningsactiviteiten.

Hobby's om te ontspannen

Een hobby is voor velen een activiteit om even tot rust te komen en te ontspannen. Even weg van alle hectiek en tijd voor jezelf. Vind hier 8 vrijetijdsbestedingen om jezelf weer op te laden en weer je vrouwtje te staan.

InhoudToggle Table of Content
Hobby om te ontspannen

1. Lezen

lezen vrouw hobby

Lezen werkt rustgevend, je forceert namelijk je lichaam om tot rust te komen, want anders kun je de woorden niet goed tot je nemen.

Moeite met een goed boek te kiezen? Kijk naar je interesses en kies op basis daarvan een boek uit. Ben jij geen sciencefiction fan? Begin dan ook niet aan zulk soort boeken. Ga je lekker op waargebeurde verhalen? Zoek dan een boek uit met een waargebeurd verhaal. Bekijk aanbevelingen of kies een schrijver die jouw interesses wekt.

Geen zin om naar de bibliotheek te gaan of luister je liever naar boeken? Misschien is Storytel of Podimo wel iets voor jou.

2. Kundalini Yoga

Meer flexibiliteit, innerlijke rust en bewustzijn zonder de deur uit te hoeven. Namasté!

Bij de sportieve hobby’s voor vrouwen leggen we uit dat Yoga meer de nadruk legt op het ontspannen van de geest dan dat pilates dat doet. Vandaar de Yoga ook thuis hoort in dit rijtje hobby’s voor ontspanning. 

Wil je echt je geest zuiveren? Probeer dan Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een vorm van yoga waarbij Yoga wordt gecombineerd met ademhalingsoefeningen, meditatie en soms zelf zang. Het doel is om je Kundalini energie, of shakti, te activeren. Dit is een spirituele energie waarvan gezegd wordt dat die zich aan de basis van je ruggengraat bevindt.

In de Kundalini Yoga traditie zijn er wel 2500 verschillende yoga series en meditaties die je kunt beoefenen. Om je zenuwstelsel te versterken, je chakra’s te openen, te detoxen, diep te ontspannen, je intuitie te versterken en nog veel meer. De uitdaging van Kundalini Yoga is om hierin je weg te vinden.

Wij vonden Guru Gian, je kunt je voor 14 dagen gratis aansluiten bij een Kundalini Yoga club. Beter is om eerst de basis principes van Kundalini Yoga via deze 14 daagse cursus. Meer lezen over Kundalini yoga doe je in zijn gratis E-book.

 

3. Mediteren

Het toppunt van geestelijke ontspanning: Meditatie

Meditatie is moeilijk, het is namelijk de kunst om aan helemaal niets te denken en alleen maar op je ademhaling te denken. Probeer het maar eens uit voor 60 seconden. Wedden dat het je niet lukt.

Je gedachten zullen afdwalen naar wat je vandaag allemaal nog moet doen, of naar het idee dat mediteren eigenlijk best makkelijk is, “waarom doe ik dit niet vaker”?

En ja daar ging het al mis, je dacht niet aan niet anders dan je ademhaling. Als je dit wel lukt kom je in een fantastische meditatie trans terecht. SUCCES!!

Hulp nodig? Bekijk eens natuurlijk-ademhalen.nl en leer meer over de RESET your BREATH ademhalingsmethode.

4. Time management

Time management ja-zoo

Met Ja-ZOO, Jouw Zaken Op Orde leer je over timemanagement, ofwel over slim en gezond werken

Time Management kun je misschien niet echt zien als een hobby, maar kan er wel voor zorgen dat je meer rust en ontspanning in je hoofd ervaart. Zodat je slimmer en gezonder te werk gaat en meer tijd overhoudt voor dingen waar je energie van krijgt.

Vraag het gratis snuffelwerkboek aan om je tijd beter te managen. 

De uiteindelijke cursus is een gevarieerde lees-, luister-, kijk- en  praktische doe-training waarin je met jezelf en je manier van werken aan de slag gaat.

5. Minimalisme

minimalise hobby

Leef minimalistisch voor een dag of een week

Probeer een dag of een week alleen de dingen te kopen en de dingen te gebruiken die je echt nodig hebt. Je zult meer waardering krijgen voor de dingen die je echt bezit. Ook krijg je veel minder prikkels binnen wat erg rustgevend is voor je hoofd. Probeer het voor 1 dag en trek hem vervolgens door naar een week mocht dit je bevallen.

Hulp nodig? Happy With Yoga geeft een online minimalisme cursus van 7 weken.

 

6. Wekelijkse ontspanningsmassage

ontspannings massage vrouw

Een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen

Door een ontspanningsmassage wordt onder andere de bloedsomloop op gang gebracht en worden vocht en afvalstoffen netjes afgevoerd. Naast dat het voor de meeste echt een ontspanningsmomentje is, vermindert het ook lichamelijke klachten waardoor je je mentaal nog beter gaat voelen.

Bekijk spaonline.nl voor al de aanbiedingen voor welnesss resorts, spa’s en ontspanningsmassages bij jou in de buurt.

7. Mindfulness

Mindfulness is the key to happiness

Check de video voor een begrijpelijke animatie over mindfulness.

Mindfulness is de kracht om wijs te reageren op externe situaties. Een mindful persoon is de baas over zijn gedachten en laat de gedachten niet de baas zijn over zichzelf. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. De gratis Mindfulness app van VGZ kan je hierbij helpen.

Wil je er liever praktische oefeningen om mindfull te worden? In het boek Microbreaks geeft Albert Solleveld je 100 mini oefeningen die iedereen kan doen om lichaam en geest even een ‘break’ te geven”.

Laat externe factoren niet je humeur bepalen!

8. Bio-energetica en self healing

Ontspannende hobby vrouw

Vind jouw spanningen en laat deze los

Bio-energetica en self healing zijn erop gericht om blokkades van spanning die zich in het lichaam vastgezet hebben, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen. Door middel van oefeningen met ademhaling, het laten losschudden van het lichaam, het uitrekken en het werken aan expressie worden lichaam en geest weer in balans gebracht en wordt vitaliteit en levenskracht bevorderd.

Vind hier een Bio-energetica therapeut of ga naar breinfijn.nl

Geen ontspannende hobby gevonden?

Niet de juiste vrijetijdsbesteding gevonden? Bekijk dan eens deze andere categorieën.

Hobby voor sportieve vrouw

Hobby's voor sportieve vrouwen

Wil jij actiever zijn, maar wil jij niet naar de sportschool? Vind hier een sportieve hobby die bij je past

Moderne huisvrouw hobby

Hobby's voor moeders

Geselecteerd voor moderne huisvrouwen met een gezin en een druk leven. De meeste van deze hobby’s kun je gewoon thuis doen.

Creatieve vrouwen hobby

Creatieve hobby's

Vind hier hobby's waarin jij je creativiteit kwijt kunt.

Scroll naar boven