Leukste Pretparken van Nederland

Leukste pretparken Nederland

Attractie parken voor met de kinderen

Dagje met de kinderen ertussen uit? Bezoek eens een pretpark in Nederland. Kinderen vinden pretparken fantastisch. Wij zetten hieronder de 5 leukste pretparken voor jou op een rij.

InhoudToggle Table of Content
Pretpark splash Nederland

1. Walibi

Walibi: Het park voor waaghalzen

In Walibi Holland in Biddinghuizen vind je de aller vetste achtbanen. Je kunt er met kinderen heen van alle leeftijden, maar vooral voor de wat oudere kinderen is dit hét pretpark. In dit attractiepark van Flevoland worden ook de Walibi Fright Nights georganiseerd. Dit is tijdens Halloween de place to be. Fantastisch opgemaakte monsters lopen hier door het park om jou te laten schrikken.

Walibi Holland heeft ook een naastgelegen Walibi village waar jij een nachtje kunt blijven slapen.

2. Slagharen

Slagharen is veel meer dan een ponypark

Slagharen stond lange tijd bekend als Ponypark Slagharen. Tegenwoordig is het een volwaardig pretpark met meer dan 30 attracties.

De Pony’s kun je tegenwoordig vinden naast Slagharen in Collendoorn. Hier vind je namelijk het PonyParkCity. Dit is een vakantiepark, met speeltuinen, kinderactiviteiten, een strand en heel veel pony’s.

Ook in attractiepark Slagharen kun je slapen. Dit doe je in een wigwam of een Cowboy Cottage.

 

3. Duinrell

“Ga naar Duinrel daar kikker je van op”

In Wassenaar vind je het pretpark Duinrell. Duinrell staat bekend om zijn legendarische Tikibad. Je vindt hier glijbanen in dit zwembad die niet geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar. Dit maakt Duinrell ook leuk voor kinderen tussen de 12 en 16. De achtbanen de Falcon, de Mad Mill zijn ook alleen voor de waaghalzen. Voor de rest vind je genoeg activiteiten, speeltuinen en attracties voor kinderen onder de 12 jaar. En natuurlijk maak je een foto met de welbekende kikker van Duinrell.

Bij Duinrel is er ook de mogelijkheid om er te overnachten. Zo kun je dus zelfs een leuk weekendje weg van maken.

 

4. Plopsaland

Het leukste pretpark voor kinderen onder de 12 jaar

Plopsaland is een pretpark gericht op de wat jongere kinderen. Je vindt er shows van Bumba, K3 en natuurlijk Kabouter Plop. Het oorspronkelijk Plopsaland de Panne vind je in België. Maar in Drenthe ( Coevorden) kun je ook alle personages van studio 100 vinden. 

5. Efteling

De Efteling is het meest veelzijdige pretpark van Nederland

In Kaatsheuvel (Noord-Brabant) vind je attractiepark de Efteling. Je vindt hier voor alle leeftijden wat te beleven. Zo zijn er speeltuinen, theaters en achtbanen, maar ook vind je er een sprookjesbos en een golfbaan. Gebouwd in 1952 is dit een van de bekendste en populairste pretparken van Nederland. Tot slot is de winter Efteling een waar sprookje. Door op de button hieronder te klikken ga je naar goedkoopste leverancier van Efteling tickets.

Dit waren dan de top 5 pretparken van Nederland. Toch liever naar een dierenpark? Binnenkort zetten we ook onze favoriete dierenparken op een rij.  Hier valt onder andere het Dolfinarium onder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven